Taidetorpparitoiminta pohjoisilla kylillä on alkanut

Kylässä kelpaa elää -hankkeen ensimmäinen Taidetorppari aloitti pestinsä pohjoisilla kylillä toukokuun lopussa. Taidetorpparitoiminnan ideana on kutsua taiteen ammattilainen kohtaamaan kyläläisiä ja tekemään taidetta heidän kanssaan ja kylistä inspiroituen. Ensimmäinen Taidetorpparimme, kuvataiteilija Sade Hiidenkari, on asustanut Hangasjärvellä ja ohjannut taiteellista toimintaa Tikkalan koululaisille ja Virtapiirille.

Taidetorpparin majapaikkana toimii Hangasjärven retkikämppä

Tikkalan koulun yli 70 oppilasta ovat päässeet maalaamaan Hiidenkarin ohjauksessa jokainen oman satulintunsa valitsemillaan väreillä. Työskentelystä syntyy yhteisötaideteos Lintujen laulupuu, joka julkistetaan 12.6. järjestettävässä Laavujen kierros -tapahtumassa.

Lintujen laulupuun asukkaat saivat yksilölliset höyhenpeitteensä Tikkalan koululaisten käsissä

Yhteisöllisen työskentelyn jälkeen Hiidenkari vetäytyi veistämään omia teoksiaan, jotka nähdään niin ikään Hangasjärvellä 12.6. ja siitä eteenpäin. Niin yhteisöllisesti syntynyt Lintujen laulupuu kuin Hiidenkarin pohjoisilla kylillä työskentelystä innoituksensa saaneet veistokset jäävät siis ilahduttamaan kulkijoita ja Hangasjärven retkikämpällä majoittujia myös tulevaisuudessa.

Kesän 2021 lopussa pohjoisille kylille saapuu vielä toinenkin Taidetorppari kutsumaan kyläläisiä yhteisötaiteen pariin. Lisätietoa Taidetorpparitoiminnasta ja Kylässä kelpaa elää – viiden tähden kylät -hankkeesta antaa Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistyksen kulttuurituottaja Nea Kukkonen, nea.kukkonen(at)pokokorpilahti.fi / 045 250 4084.

Laavujen kierros -tapahtuma Facebookissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *