Näe ja koe

Retkeily ja liikunta

Laavut ja kodat

Pohjoisen Korpilahden alueella sijaitsee useita retkeilykohteita. Oheiseen karttaan on merkitty kyläseurojen ylläpitämiä laavuja ja grillikotia.

Sarvenperän luontopolku ja lintutorni

Sarvenperän kyläseura ylläpitää luontopolkua, joka on noin 4 kilometrin pituinen. Kiertämisen voi aloittaa entiseltä korsun parkkipaikalta (Silokunnaantie 70, Kuohu) tai lintutornilta (Hattulantie 1/Hallamäentie 375, Kuohu). Luontopolun varrelle sijoittuvat lintutorni, retkeilykeskus, laavu ja grillikota. Reitin varrelle on merkitty kylän historiaan liittyviä paikkoja.

Myllypolku

Hangasjärven retkeilyalueen lähistöllä sijaitseva Myllypolku on noin 2 kilometrin pituinen. Polku kulkee pienen matkan Hangasjärventietä pitkin.

Tikkalan lähiliikuntapaikka
Kuntoiluvälineitä Tikkalan lähiliikuntapaikalla

Tikkalan lähiliikuntapaikalla voi harrastaa muun muassa frisbeegolfia ja rantalentopalloa. Liikuntapaikalta löytyy puitteet yleisurheiluun ja kuntoiluun ja talvisin alueella on myös luistelukaukalo. Alueella kulkee noin 1,5 km pituinen valaistu kuntopolku, joka toimii talviaikaan hiihtolatuna. Lähiliikuntapaikan lähin osoite on Pöykyntie 32, 41860 Tikkala.

Leikkipaikat

Lasten leikkipaikkoja löytyy Tikkalan päiväkotikoulun pihalta (Saukkolahdentie 16, 41860 Tikkala) sekä Moksin entiseltä koululta (Nakkerintie 14, 41840 Moksi).

Uimapaikat

Patalaituri

Ylä-Muuratjärviseuran kunnostamalta Patalaiturin uimapaikalta löytyy rantalentopallokenttä, nuotiopaikka, pukukopit ja huussi. Osoite: Osoite Patajärventie 170, 41800 Jyväskylä.

Tikkalan uimaranta

Tikkalan uimaranta sijaitsee Muuratjärven rannalla, Pöykynlammen lähistöllä. Ranta löytyy, kun suunnistaa Mehtosen kyläkaupalta noin 1,5 km Pöykyntietä eteenpäin ja kääntyy Pöykynlammen kohdalta vasemmalle.

Nähtävyydet

Lemmenkivi

Sarvenperän nähtävyyksiin kuuluu lemmenkivi, johon pariskunnat voivat käydä kiinnittämässä oman lemmenlukkonsa. Lemmenkivi sijaitsee Lepomäentien ja Leppäsuontien risteyksessä.