Näe ja koe

Retkeily ja liikunta

Laavukartta

Pohjoisen Korpilahden alueella sijaitsee useita retkeilykohteita. Oheiseen karttaan on merkitty kyläseurojen ylläpitämät laavut ja grillikodat.

Hangasjärven retkeilyalue

Hangasjärven retkikämpän vieressä sijaitseva retkeilyalue on vapaasti käytettävissä. Alueelta löytyy ruokailukatos, nuotiopaikka ja laavu. Retkeilyalueella sijaitseva Myllypolku on noin 2 kilometrin pituinen. Polku kulkee pienen matkan Hangasjärventietä pitkin. Osoite: Hangasjärventie 106, 41940 Tikkala.

Sarvenperän luontopolku ja lintutorni

Sarvenperän kyläseura ylläpitää luontopolkua, joka on noin 4 kilometrin pituinen. Kiertämisen voi aloittaa entiseltä korsun parkkipaikalta (Silokunnaantie 70, Kuohu) tai lintutornilta (Hattulantie 1/Hallamäentie 375, Kuohu). Luontopolun varrelle sijoittuvat lintutorni sekä Sarvenperän konferenssikeskuksen muodostavat laavu ja grillikota. Reitin varrelle on merkitty kylän historiaan liittyviä paikkoja.

Myllyjoen luonnonsuojelualue

Myllyjoen luonnonsuojelualue kuuluu vanhojen metsien monimuotoisuuden METSO-suojeluohjelmaan. Alueella sijaitsevan laavun kunnossapidosta vastaa Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistys. Laavun parkkipaikka löytyy vanhan koulun pihapiiristä käännyttäessä Saukkolahdentieltä Kuusimäentielle. Parkkipaikalla on myös tarkemmat opasteet muutaman sadan metrin päässä sijaitsevalle laavulle.

Tikkalan lähiliikuntapaikka

Tikkalan lähiliikuntapaikalla voi harrastaa muun muassa frisbeegolfia ja rantalentopalloa. Liikuntapaikalta löytyy puitteet yleisurheiluun ja kuntoiluun ja talvisin alueella on myös luistelukaukalo. Alueella kulkee noin 1,5 km pituinen valaistu kuntopolku, joka toimii talviaikaan hiihtolatuna. Lähiliikuntapaikan suolaavulla voi levähtää nuotion äärellä. Lähiliikuntapaikan lähin osoite on Pöykyntie 32, 41860 Tikkala.

Leikkipaikat

Lasten leikkipaikkoja löytyy Tikkalan päiväkotikoulun pihalta (Saukkolahdentie 16, 41860 Tikkala) sekä Moksin entiseltä koululta (Nakkerintie 14, 41840 Moksi).

Uimapaikat

Patalaituri

Ylä-Muuratjärviseuran kunnostamalta Patalaiturin uimapaikalta löytyy rantalentopallokenttä, nuotiopaikka, pukukopit ja huussi. Osoite: Osoite Patajärventie 170, 41800 Jyväskylä.

Tikkalan uimaranta

Tikkalan uimaranta sijaitsee Muuratjärven rannalla, Pöykynlammen lähistöllä. Ranta löytyy, kun suunnistaa Mehtosen kyläkaupalta noin 1,5 km Pöykyntietä eteenpäin ja kääntyy Pöykynlammen kohdalta vasemmalle.

Nähtävyydet

Lemmenkivi

Sarvenperän nähtävyyksiin kuuluu lemmenkivi, johon pariskunnat voivat käydä kiinnittämässä oman lemmenlukkonsa. Lemmenkivi sijaitsee Lepomäentien ja Leppäsuontien risteyksessä.