Juhlaviikko: historiaa, Kylien Kalevalaa & jazzia!

Milloin

08/07/2022    
14:00 - 21:30

HISTORIAKAHVIT

Markku Lahti kertoo pohjoisten kylien historiasta iltapäiväkahveilla.
Onko pohjoisilla kylillä osaa arpaa yhteiskunnallisissa saavutuksissa, mitä hirmutekoja tai skandaaleja täällä on sattunut, vai ollaanko täällä aina eletty kuin herran kukkarossa? Se selviää historiakahveilla. Kahvi ja leivonnainen 5 €.

Paikka: Petäjävedentie 1798, Tikkala
Aika: 14:00- n.16:00

KYLIEN KALEVALA TEATTERIESITYS

Kylien Kalevala on yhteisötaideteos, jossa esitetään musiikillisia teatteriesityksiä. Esitys sijoittuu paikalliseen ja autenttiseen kulttuuriympäristöön ja se on valmistettu kylien asukkaiden omista kertomuksista, muistoista sekä paikalliseen elämään vaikuttaneista historian tapahtumista. Päivän esityksessä Laukkalan tilan pihapiiri täyttyy hetkeksi sadan vuoden takaisista henkilöhahmoista ja heidän askareistaan. Vieraille tarjoutuu tilaisuus kokea tarinankerrontaperinnettä ikivanhojen kummitustarinoiden muodossa.

Paikka: Petäjävedentie 1798, Tikkala
Aika: 18:00- n19:30

JYVÄSKYLÄ JAZZ COLLECTIVE

Jazz Jkl Collective tuo kyläjuhlan tanssittavaan konserttiin monipuolisen kattauksen suomenkielisistä jazziskelmiää. Suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin haettiin usein vaikutteita maailman eri kolkista – myös jazzmusiikista. Jazzillisen iskelmän todellinen buumi koettiin 50-luvulla ja 60-luvun alussa. Niiden säveltäjistä merkittävimmät olivat Erik Lindström ja Toivo Kärki, ja laulajista suosituimpiin kuuluvat Olavi Virta, Vieno Kekkonen, Laila Kinnunen ja Helena Siltala.

Näiden ajattomien musiikillisten helmien laulusolistina säväyttää tummaääninen Sini Pajunen. Saksofonisolistina kuullaan keskisuomalaisen musiikkielämän pitkäaikaista pioneeria, Markku Rinta-Pollaria. Pianistina kuvassa olevan Marian Petrescun sijaan tässä konsertissa on toinen loistava virtuoosi, myös Jyväskylän kaupunginteatterin kapellimestarina toimiva Lasse Hirvi.

Liput 10€/5€

Paikka: Harjula, Petäjävedentie 1641, tikkala
Aika: 20:00 – n21:30

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *