Yhteisöllistä osuuskunta-asumista maalla Jyväskylässä

Tikkalan keskustaan, 20 minuutin ajomatkan päässä kantakaupungista, perustetaan viiden pistetalon asunto-osuuskunta, Tikkalan Helmi-kodit. Päiväkotikoulun läheiselle tontille sijoittuviin taloihin rakennetaan yhteensä 18 asuntoa, kaksioita ja kolmioita. Asuntojen koot vaihtelevat 38,5m2–57,5m2 välillä. Yhteistiloihin tulee sauna- ja hyvinvointiosasto sekä yhteinen olohuone. Asuntojen pohjapiirrokset löydät täältä. Asumismuoto on vuokrasuhde osuuskuntaan, jossa asumis- ja kiinteistökulut maksetaan vuokravastikkeella. Osuusmaksun eli omarahoitusosuuden suuruus tulee olemaan noin 20 % asunnon hinnasta, 30 000-40 000 €. Asuntojen vuokrataso ei saa ylittää alueen keskimääräistä tasoa. Arvioitu rakentamisaikataulu on vuosina 2021–2022.

Ohelan Aukeen joulutorilla pidettävässä esittelyssä keskustellaan osuuskunnan perustamisesta, rakentamisen aikataulusta, palveluista, kylien harrastus- ja kulttuuritoiminnasta sekä luonnossa liikkumisen mahdollisuuksista. Voit tutustua Tikkalaan lähikylineen myös näillä verkkosivuilla.  Kylillä on tarjolla muutakin kuin luonnonrauhaa.

Tikkalan Helmi-kotien varaukset ovat käynnissä. Varaamalla tulevan kotisi nyt, pääset suunnittelemaan kotiasi ja yhteisiä tiloja yhdessä muiden asukkaiden kanssa.

Lisätietoja: Tikkalan Jason pj. Paula Määttä, 0405481544 / pamaatta(a)gmail.com.

2 kommenttia artikkeliin “Yhteisöllistä osuuskunta-asumista maalla Jyväskylässä

    1. Kiitos huomiostasi! Osuusmaksun eli omarahoitusosuuden suuruus tulee olemaan noin 20 % asunnon hinnasta, 30 000-40 000 €. Asuntojen vuokrataso ei saa ylittää alueen keskimääräistä tasoa. Tieto on lisätty myös artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *